Mijn filosofie

Uw gezondheid is mijn missie

Hallo, ik ben Rosita. Mijn interesse in de gezondheidszorg begon al tijdens mijn tienerjaren en mijn interesse hierin is alleen maar toegenomen.

Ik ben op mijn 11de naar Nieuw Zeeland verhuisd en daar mijn verpleeg opleiding gedaan (zelfde niveau als verzorgende IG), hier heb ik in 2 verschillende ziekenhuizen op verschillende afdelingen gewerkt.

Nadat ik 3 kinderen heb mogen krijgen en terug naar Nederland ben verhuisd kreeg ik de gelegenheid om een opleiding te volgen in de Chinese Geneeskunde met bijbehorende westerse medische kennis, deze zeer diverse / holistische HBO opleiding heb ik afgerond in 2004 waarna ik mijn eigen praktijk voor 8 jaar in Obdam heb gehad. Daar heb ik veel praktijk ervaring opgedaan.

Nadat mijn man in 2012 een ernstig ongeluk had gehad en onder andere zijn been geheel verloor en daardoor afhankelijk werd van een rolstoel zijn wij In 2013 verhuisd naar Friesland en ben ik een tijdje andere dingen gaan doen maar toch wilde ik mij weer inzetten in de geneeskunde dus heb ik tijdens het werken in de Drachten voor mensen met een geheugenstoornis  en mijn opleiding verzorgende IG afgerond.

Soms gaan dingen anders dan gepland en ben ik in 2017 gediagnosticeerd met de ziekte MS. Hierdoor stond mijn hele leven even ondersteboven. Door veel eigen kennis en zoeken ben ik meer naar voeding gaan kijken om hierin mijn lichaam te ondersteunen. In 2019 heb ik de voedingsdeskundige opleiding behaald en in 2020 de medische kennis opleiding herhaald. Verdere uitbreidingen hierin kon niet uit blijven dus heb ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde basis en gevorderd voltrokken . Al met al heeft het mij zover geholpen dat ik zelf mijn voeding heb aangepast en suppleer waar nodig en dat ik deze kennis plus meer wilt delen met anderen.

De omstandigheid waarom ik heb besloten deze praktijk te sluiten is doordat in November 2023 mijn allerliefste man is komen te overlijden.