Mijn filosofie

Uw gezondheid is mijn missie

Hallo, ik ben Rosita. Mijn interesse in de gezondheidszorg begon al tijdens mijn tienerjaren en mijn interesse hierin is alleen maar toegenomen.

Ik ben op mijn 11de naar Nieuw Zeeland verhuisd en daar mijn verpleeg opleiding gedaan, hier heb ik in 2 verschillende ziekenhuizen op verschillende afdelingen gewerkt.

Nadat ik 3 kinderen heb mogen krijgen en terug naar Nederland ben verhuisd kreeg ik de gelegenheid om een opleiding te volgen in de Chinese Geneeskunde met bijbehorende westerse medische kennis, deze zeer diverse / holistische HBO opleiding heb ik afgerond in 2004 waarna ik mijn eigen praktijk voor 8 jaar in Obdam heb gehad. Daar heb ik veel praktijk ervaring opgedaan.

In 2013 ben in verhuisd naar Friesland en ben ik een tijdje andere dingen gaan doen maar toch wilde ik mij weer inzetten in de geneeskunde dus heb ik tijdens het werken in de Drachten voor mensen met een geheugenstoornis mijn opleiding verzorgende IG afgerond.

Soms gaan dingen anders dan gepland en ben ik in 2017 gediagnosticeerd met de ziekte MS. Hierdoor stond mijn hele leven even ondersteboven. Door veel eigen kennis en zoeken ben ik meer naar voeding gaan kijken om hierin mijn lichaam te ondersteunen. In 2019 heb ik de voedingsdeskundige opleiding behaald en in 2020 de medische kennis opleiding herhaald. Verdere uitbreidingen hierin kon niet uit blijven dus heb ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde basis en gevorderd voltrokken . Al met al heeft het mij zover geholpen dat ik door zelf mijn voeding aan te passen en te suppleren waar nodig, ik weinig tot geen klachten meer heb en deze kennis plus meer wilt delen met jullie.

Ik ben van mening dat doordat iedereen anders is, er andere behoeftes zijn voor ieder individu, niet iedereen is gelijk waardoor de aanpak verschilt per persoon. Een groot deel van onze gezondheid kan worden verbeterd of instant gehouden worden door wat wij ons lichaam aan dienen. Natuurlijk zijn er ook andere factoren zoals omgeving, psychisch/ geestelijk en verdere leefstijl gewoontes. 

Doordat ik veel Westers en Oosterse kennis heb vergaard is mijn visie zowel holistisch als symptomatisch en geef hierin de adviezen die nodig zijn voor Uw gezondheid. 

Ik help mensen graag.