Vitakruid Symflora(60 sachets) Pre-Probiotica

Hoogwaardige pre- en probiotica voor de darmen

  • Maar liefst acht verschillende probiotica stammen
  • Hoog overlevingspercentage & metabole activiteit
  • Sachet geeft optimale bescherming tegen vocht, licht en lucht

VEGAN


53,70 €

Pre- en probiotica voor de darmen

De gezondheid van ons lichaam wordt voor een groot gedeelte bepaald door onze darmen. Ons lichaam kan beter functioneren wanneer onze darmflora in balans is. Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat het microbioom uit balans raakt. Een hoogwaardige probiotica kan hierbij helpen. Onze Symflora® Basis is veelzijdig pre- en probioticum.

Wat zijn probiotica?

In hoeverre de miljarden bacteriën in onze darmflora samenwerken is bepalend voor de gezondheid van de darmen. De algemene gezondheid van een persoon is afhankelijk van een optimaal evenwicht van de darmflora. Het darmmicrobioom is belangrijk voor de stofwisseling en de vertering, maar helpen ook bij het beschermen van het lichaam tegen schadelijke stoffen van buitenaf, zoals bacteriën. Ongeveer 80 procent van het immuunsysteem bevindt zich in de darmen.

Probiotica zijn levende micro-organismen die van nature in onze darmen voorkomen. Daarnaast zitten deze bacteriën in gefermenteerde voeding zoals kefir, yoghurt, zuurdesembrood, zuurkool en miso. Desondanks zijn er verschillende factoren die ons darmmicrobioom dikwijls verstoren. Denk hierbij aan stress, medicijngebruik, verkeerde voeding, ziekte of reizen. Om een goede balans in de darmen te ondersteunen kan een probioticum ingezet worden.

Verschillende families

In onze darmen leven honderden verschillende bacteriefamilies. Hierbij heeft elke stam een andere functie in het lichaam. Sommige zijn betrokken bij de spijsvertering of bij de opbouw van het slijmvlies, andere zijn weer belangrijk voor de stoelgang of het immuunsysteem. Er bestaan helaas geen bacteriën de multifunctioneel zijn en alle functies tegelijkertijd vervullen. Het beste resultaat volgt dan ook wanneer verschillende bacteriestammen als één team samenwerken. Wetenschap toont aan dat een probioticum met verscheidene stammen beter werkt dan probiotica met één stam. Voor onze Symflora® Basis hebben we daarom gekozen voor een formule met maar liefst acht verschillende bacteriestammen.

Combinatie van pre- en probiotica

Prebiotica dienen als voedingsbodem voor probiotica. Deze onverteerbare voedingsvezels stimuleren de activiteit en groei van de micro-organismen in onze darmen. Een probiotica supplement werkt daarom beter wanneer het ook prebiotica bevat. Helaas is dit niet zo bij alle probiotica op de markt. De logische combinatie van pre- en probiotica zit natuurlijk wel in Symflora® Original.

De spijsvertering overleven

Een ander belangrijk aspect van een hoogwaardig probioticum is de mate van overleving na het doorlopen van de spijsvertering. De zure spijsverteringssappen kunnen de bacteriën namelijk beschadigen. In een onderzoek van Winclove Probiotics en de Universiteit van Maastricht komt naar voren dat het aantal kolonievormende eenheden (kve/g) in Symflora® na het passeren van maagdarmkanaal constant blijft. Daardoor komen ze over het algemeen onbeschadigd de spijsvertering door wat resulteert in een hogere metabole activiteit.

Metabole activiteit in de darmen

Metabole activiteit is zelf nog een belangrijkere graadmeter voor de kwaliteit van een probiotica supplement dan het aantal (kve/g*). Beschadigde bacteriën behalen niet het activiteitsniveau van onbeschadigde bacteriën, maar ze worden wel meegeteld in het totaal aantal kolonievormende eenheden die de interventie van een variabele overleven.

De aanmaak van melkzuur is een indicator voor de metabole activiteit van probiotica. Hoe hoger de productie melkzuur bij een probiotica, hoe hoger het activiteitsniveau. Het onderzoek van Winclove Probiotics en de Universiteit van Maastricht liet zien dat de (kve/g*) in Symflora® voor veel metabole activiteit zorgen.

Symflora® Original

Symflora® Original is een probioticum ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken. Deze veelzijdige formule is verkrijgbaar in zowel sachets als capsules. Een gezonde darmflora is van belang voor de spijsvertering, maar ook voor de algemene gezondheid van een persoon.

Wetenschappelijk gekozen stammen

De acht verschillende bacteriestammen die in onze Symflora® Original zitten zijn uitgebreid onderzocht. Er is nog weinig bekend over de werking van dominante bacteriefamilies op de gezondheid. Er wordt over het algemeen echter aangenomen dat bifidobacteriën en lactobacillen belangrijke onderdelen zijn van wat een gunstig darm microbioom genoemd wordt.

Goede partner met prebiotica

We hebben aan Symflora® Original prebiotica toegevoegd met fructo-oligosacchariden (FOS) en inuline ter ondersteuning van de activiteit en groei van de probiotica. Wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat pre- en probiotica voornamelijk preventief gebruikt kunnen worden. Het kan ingezet worden om de balans van de darmflora te behouden en daardoor de werking te verbeteren van de darmen en het algehele welzijn.

Om de metabole activiteit van de probiotica te verhogen zijn ook nog plantaardig eiwitten, enzymen (amylasen) en mineralen (kalium, magnesium en mangaan) toegevoegd aan Symflora® Original.